Arbetsdag 17/5-16

IMG_2014

Inte mycket blev gjort i dag eftersom min gipsade hand omöjliggjorde större aktiviteter. Dock fick jag uppleva hur packningen på S/S Mariefreds pannas bottenmanlucka sprang läck. Det blev tämligen dramatiskt då trycket i pannan var 6 Bar inför årets första provkörning av maskinen. Vi var fyra personer i maskinrummet när det hände, men maskinchefen Robert Carlsson hanterade händelsen lugnt och professionellt. I stort sett hela båten fylldes med ånga efter att vi evakuerat ur maskinrummet. Vid sjutiden på kvällen var pannan tömd och luckan kunde demonteras. Nu hämtas en ny lucka och sedan vattenfylls pannan och därefter vidtar en ny uppeldning. Ingen annan skada skedd än en försening och utgiften av en ny lucka, men man får onekligen en viss respekt för vilka mängder med energi som ligger lagrat i en uppeldad ångpanna. Det vill till att allt är under kontroll.