Arbetsdag 24/5-16

I dag var det en speciell dag nere på Sprängaren. Vädret var sagolikt, men en viss oro låg i luften. Panninspektören Bo Andersson-Vass från Inspecta väntades på besök, och frågan var om han skulle tala om för oss att pannan var bortom hjälp.
Bo Andersson-Vass anlände så småningom, iklädde sig sin inspektionsoverall och ålade sig in i pannan. Efter en noggrann undersökning, kom han upp genom luckan på panntoppen. Det fordras en hel del insatser, men pannan är inte bortom hjälp. Vi skall nu slipa ett antal mätpunkter och efter mätningar av godstjocklekar samt studier av konstruktionsritningen och konsultation av pannbokens beräkningar, finns det hopp om en åtgärdsplan, som innebär att Sprängaren i en inte alltför avlägsen framtid kommer att plöja havets vågor för egen maskin. Till detta krävs pengar, tid och intresserad personal, så om ni sitter hemma och stirrar in i väggen och undrar hur ni skall få tiden att gå och/eller pengarna att ta slut, så har vi på Sprängaren lösningen på era problem. Hör av er!

IMG_2027

IMG_2028

IMG_2030